12.06.2011

”Galaţi...verde...start!”

Proiectul ”Galaţi...verde...start!” al Asociaţiei Veritas are ca scop promovarea valorilor ecologice in rândul tinerilor gățeni precum si conștientizarea acestora privind consecințele nerespectarii mediului înconjurător, fapt ce poate duce la înrăutățirea calității vieții.
Proiectul se va desfășura  în patru etape succesive de derulare, astfel:
·        Prima etapă va consta într-o campanie de promovare si informare a elevilor din cadrul celor cinci instituții de învățământ, pentru a face cunoscut acestora scopul proiectului Asociației Veritas.
·        A doua etapă va consta în seminarii desfășurate în cadrul celor cinci instituții de învățământ care au dorit să ia parte la proiect și anume:
                                                      -  Colegiul Tehnic „Traian”
                                                      -  Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”
                                                      -  Liceul Teoretic „Dunărea”
                                                      -  Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”
                                                      -  Şcoala Generală nr. 3 „ I.L.  Caragiale”
 Seminariile vor fi susținute de către persoane pregatite în vederea desfășurării unor asemenea activități. Aceste persoane vor fi puse la dispozitie de către instituții precum: Garda Națională de Mediu și Corpul Voluntarilor de Mediu, instituții cu care am incheiat parteneriate în acest sens.
·        A treia etapă presupune identificarea din cadrul celor cinci instituții de învățământ a voluntarilor ce vor participa la acțiunea de curățenie și reabilitare a două  parcuri situate în zona Țiglina 3 respectiv zona Micro 40.
·        Ultima etapă presupune reabilitarea și curățarea a două parcuri situate în zona Țiglina 3 respectiv zona Micro 40. Această activitate se va desfașura pe durata a două zile cu participarea voluntarilor din cadrul celor cinci instituții precum si a voluntarilor Asociației Veritas, în colaborare cu inspectorii Gărzii Naționale de Mediu și voluntarilor din cadrul Corpului Voluntarilor de Mediu.  
Protejarea mediului înconjurător este una din problemele întregii comunități în ansamblul ei, iar Asociația Veritas iși dorește prin desfașurarea acestui proiect responsabilizarea tinerilor gălățeni față de mediul înconjurător, și adoptarea unei atitudini pozitive la nivelul acestora .
Proiectul ”Galaţi...verde...start!” a fost finaţat de catre Direcţia Judeţeana de Tineret și Sport Galaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu